Bij sportief fietsen denk je al snel aan een racefiets, BMX, of andere sportieve fiets. Maar ook op een tourfiets is het heel goed mogelijk om lekker sportief bezig te zijn. Al dan niet met elektrische trapondersteuning is het een goede manier voor jong en oud om aan de nodige lichaamsbeweging te komen. Voor mensen op leeftijd of met een beperking is het misschien nog wel belangrijker om in beweging te blijven. Een driewieler is dan een optie, maar of dat wel zo veilig is? Voor het evenwicht is het een mogelijk hulpmiddel als twee wielen geen optie meer is, maar het is ook niet ideaal vanwege het lastige sturen in de bochten en omdat het toch nog mogelijk is dat je omvalt. Bij 4wieler.nl hebben ze daar iets op gevonden.

Voordelen van een 4wieler

Op een 4wieler zit je altijd stabiel, op- en afstappen is geen enkel probleem meer en de veiligheid is stukken beter. Omvallen is niet meer mogelijk en het comfort is ongeëvenaard met de verende ophanging van de wielen. Vanwege de vele modellen en opties zijn de mogelijkheden eindeloos. De 4wieler is niet voorbehouden aan mensen op leeftijd of met een beperking. Met een duo 4wieler kun je bijvoorbeeld gezellig naast elkaar fietsen in plaats van achter elkaar zoals op een tandem. Dit is slechts een greep uit de vele mogelijkheden naast alle voordelen die een 4wieler fiets heeft:

 • Maximale stabiliteit
 • Zeer comfortabel
 • Veilig
 • Korte draaicirkel
 • Ergonomische zithouding
 • Vele opties mogelijk
 • Altijd maatwerk

Sportieve 4wieler tourfiets

Als aanvulling op het assortiment speciaal voor de sportieve fietser is dit type tourfiets aangepast voor de sportievere tourtochten. Dankzij een lagere zit en een zitting met rugleuning is het rijplezier nog een stuk hoger en het lagere zwaartepunt geeft een nog fijnere wegligging en rijgedrag. Tevens beschikt deze fiets over standaard elektrische trapondersteuning en een duurzame Li-Ion accu van 36V 13Ah. Daarnaast beschikt deze fiets over:

 • 6 versnellingen
 • aandrijving met vrijloop
 • schijfremmen op de achterwielen
 • wielen: 20” alu velgen, 36 spaaks met anti lek banden
 • differentieel in de achteras, verhoogde wendbaarheid
 • lage instap, slechts 37 cm
 • stuur is verstelbaar in hoogte en lengte
 • instelbare zithoek
 • zitting is in lengte instelbaar
 • parkeerrem
 • LED verlichting
 • voorzien van bagagerek
 • garantie: 2 jaar op het frame en 1 jaar motor en onderdelen

 

De 4wieler tourfiets is een unieke fiets die altijd op maat gemaakt wordt. Mensen met een beperking kunnen de fiets eventueel financieren met een Persoons Gebonden Budget (PGB) via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Proefrit

We kunnen nog heel veel schrijven over dit fenomeen, maar het zelf ervaren is uiteindelijk de beste manier om overtuigd te raken van de voordelen en fijne eigenschappen van deze fiets. Voor meer informatie of een proefrit in Leiden kun je contact met ons opnemen.