Je kunt natuurlijk blijven kiezen voor een gewone fiets, maar elektrische fietsen bieden veel voordelen. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor de elektrische fiets. Hiermee heb je veel meer controle over je reis van en naar het werk. Wanneer je namelijk wind tegen hebt, kan dit op een normale fiets je reistijd beïnvloeden. Terwijl dit bij een elektrische fiets niet het geval is. Ook bij slechte weersomstandigheden biedt een elektrische fiets meer zekerheid. Zo zijn er nog genoeg voordelen om een elektrische fiets te kopen. In deze tekst bespreken we de voor- en nadelen van een elektrische fiets van het opkomende merk Amslod met een achtermotor.

De voordelen

We gingen de Amslod fietsen ervaringen lezen en de Reviews van Amslod. Maar hieruit blijkt dat de Amslod elektrische mamafiets erg populair is. Toch zijn er genoeg redenen om voor een elektrische fiets met achtermotor te gaan. Het grootste voordeel van een achterwielmotor is dat je het gevoel krijgt dat je een zetje krijgt in de rug. Dit is het tegenovergestelde van een elektrische fiets met voorwielmotor. Hierbij krijg je juist het gevoel dat je vooruit wordt getrokken. Ook stuurt deze fiets door het systeem strakker. Daarnaast is het gewicht van de fiets lager in vergelijking met de andere fietsen en heeft de fiets meer versnellings opties. Hierdoor is deze fiets geschikt voor heuvelachtige gebieden. Kortom de achterwielmotor heeft dus een prettige fietsbeleving.

De nadelen

Maar de fiets heeft ook nadelen. Doordat de motor achteraf in de fiets wordt gemonteerd kan er alleen een derailleur versnelling gebruikt worden. Deze versnellingen worden meestal gebruikt op mountainbikes en racefietsen. Er kan dus geen naafversnelling met een dichte kettingkast op. Een derailleur kost iets meer energie in de onderhoud dan een dichte kettingkast. De ketting moet bijvoorbeeld vaker worden gesmeerd. Daarnaast is deze elektrische fiets aan de achterzijde zwaarder in vergelijking met de middenmotor. Hierdoor kan je de fiets lastiger verplaatsen. Bij een middenmotor is het gewicht namelijk beter verdeeld en ligt het zwaartepunt lager. Ten slotte moet je bij het aanschaffen van de elektrische fiets met achtermotor letten op de energie-inhoud van de accu, de ondersteuning van de fiets en of de motor krachtig genoeg is voor je. Een proefrit is dus erg belangrijk, zo kan je ervaren of dit motortype bij je past of niet.