Een goed Lithium-accupakket kan net zoveel kosten en vaak zelfs meer dan de rest van jouw elektrische fiets. Het kiezen van het juiste pakket voor de klus is erg belangrijk. Hieronder vind je informatie om je op weg te helpen.

Hoe krijg je de meeste batterij voor je geld?

Welnu, de eerste stap is om meer te weten te komen over en inzicht te krijgen in de basisprincipes van de accu voor een elektrische fiets en vervolgens te bepalen wat je nodig hebt en wat je je kunt veroorloven. Het laatste waar je ooit mee te maken wilt hebben, is ver van huis zijn en plotseling de stroom verliezen. Met vertrouwen een ritje maken, wetende dat je een geweldige tijd zult hebben, genieten van de rit, de bezienswaardigheden en geluiden en dan zonder stress thuiskomen is het ultieme doel en zal ertoe leiden dat je het steeds opnieuw wilt doen.  Ebiking is voor sommigen van ons een manier van leven, apparatuurstoringen en ver van huis stranden, staan niet op de lijst. Actieradius, hoe ver kun je gaan met een volle lading?  Feit is dit, verwacht typisch 32 km van een gemiddelde lithiumbatterij van 2,7 tot 3,6 kg, dat is de universele waarheid en vrijwel de meest eerlijke uitspraak die een bedrijf kan doen.

Bereik en gewicht

Meer bereik en minder gewicht zijn in het echte leven niet mogelijk, totdat de batterijtechnologie aanzienlijk verbetert, dat is de realiteit. Ongeacht welk batterijpakket en wie het verkoopt, zoek het echte gewicht en baseer jouw bereik op die informatie. Op sommige e-bikes die zijn uitgerust met pedaalsensoren en zonder gaspedaal aan het stuur, waarbij je moet trappen om het vermogen te laten stromen, kunnen schattingen van het bereik kloppen bij zeer lage vermogensinstellingen. Aangezien de berijder echter trapt en menselijke kracht levert, is dit geen bereik zonder pedalen en maakt het een aanzienlijk verschil. Als jouw ebike een stuurgas heeft, waardoor de motor kan draaien zonder te trappen, is het stroomverbruik veel groter. Het is belangrijk om te begrijpen hoe jouw ebike werkt, een 500w-set gebruikt niet altijd precies 500w. Als je trapt zonder stroom te gebruiken, blijft je batterij volledig opgeladen totdat je hem gebruikt. Het is heel goed mogelijk om een ??hele dag op een lading te rijden door er spaarzaam mee om te gaan. Dat gezegd hebbende, rijden de meeste mensen met het gaspedaal stevig vastgezet op  de maximum snelheid. Het is dus ideaal om zonnepanelen te hebben om je eigen stroom op te wekken! Veranderstroom heeft een groot aanbod

Wat is een batterijpakket? 

Een pakket is gemaakt van een aantal kleinere batterijcellen die allemaal op een specifieke manier zijn gestapeld om het vereiste vermogen te leveren dat jouw ebike-systeem nodig heeft om te functioneren. Je moet het juiste pakket kiezen voor jouw toepassing. Aangezien de accu het duurste onderdeel van de fiets is, is het raadzaam om tijdig te kiezen voor de optie fietsaccu reviseren. Hierdoor verleng je de levensduur van je accu, zonder dat de prestatie achteruit gaat.